Επιστημονικό Πρόγραμμα

 

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να το «κατεβάσετε» από εδώ: Επιστημονικό Πρόγραμμα Συνεδρίου
Αναλυτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα Συνεδρίου (μορφή eBook)

Το Βιβλίο Περιλήψεων του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
βιβλίο περιλήψεων κλινικής1
Βιβλίο Περιλήψεων Συνεδρίου (μορφή eBook)

Οδηγίες για την προετοιμασία και παρουσίαση Αναρτημένων Ανακοινώσεων (poster)
1. Για κάθε Αναρτημένη Ανακοίνωση (ΑΑ) θα πρέπει να ετοιμασθεί από τους εισηγητές, μια οπτική απεικόνιση (αφίσα/πόστερ) διαστάσεων που δεν θα ξεπερνούν τις 1.00μ. ύψος x 80μ. πλάτος, η οποία θα αναρτηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων πραγματοποίησης του συνεδρίου.
2. Οι αναρτημένες ανακοινώσεις είναι ιδανικές για την παρουσίαση πληροφοριών και ευρημάτων μέσω πινάκων, γραφημάτων, φωτογραφιών κτλ. Για τον λόγο αυτόν συνιστάται ο περιορισμός του κειμένου στα άκρως απαραίτητα.
3. Για την προετοιμασία του πόστερ προτείνονται τα ακόλουθα:
• Ο τίτλος της εργασίας να είναι με έντονους χαρακτήρες μεγέθους μεγαλύτερου του 30.
• Να αναφέρονται τα ονόματα των συγγραφέων, οι φορείς στους οποίους εργάζονται και στοιχεία επικοινωνίας με τουλάχιστον έναν συγγραφέα.
• Οι χαρακτήρες να είναι ευανάγνωστοι (προτείνεται μέγεθος χαρακτήρων μεγαλύτερο του 24 στο κύριο σώμα της ανακοίνωσης).
• Οι πληροφορίες που παρατίθενται να είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση του αναγνώστη σε αυτές (η αξιοποίηση δεικτών οποιουδήποτε τύπου θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη προς αυτήν την κατεύθυνση).
4. Η Αναρτημένη Ανακοίνωση προσφέρει τη δυνατότητα στους συγγραφείς της να έχουν μια εκτενή και προσωπική επικοινωνία/συζήτηση με όποιον ενδιαφέρεται για τη μελέτη του. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι συγγραφείς των αναρτημένων ανακοινώσεων να βρίσκονται στο χώρο των αναρτημένων εργασιών τουλάχιστον την ώρα και μέρα που θα οριστούν για αυτόν τον σκοπό.
5. Οι συγγραφείς των ΑΑ είναι υπεύθυνοι για την ανάρτηση και την απομάκρυνση των εργασιών τους. Οι ΑΑ θα πρέπει να αναρτηθούν στο χώρο που έχει οριστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την οποία θα έχουν προγραμματιστεί και θα πρέπει να απομακρυνθούν το αργότερο με τη λήξη των εργασιών της ημέρας.


Κεντρική Ομιλία
«Η έρευνα στην Κλινική Ψυχολογία και την Ψυχολογία της Υγείας: Δυνατότητες, περιορισμοί, προοπτικές»
Άννα Κοκκέβη
Καθηγήτρια Ψυχιατρικής
Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
kokkevi

 

 

 

 

Άννα Κοκκέβη, Ψυχολόγος, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπεύθυνη του Τομέα Ουσιοεξαρτήσεων και Συναφών Ερευνών και Διεθνών Συνεργασιών του ΕΠΙΨΥ. Μέλος του Δ.Σ. του ΕΠΙΨΥ. Η Α.Κ. είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Παρισίων. Δημιούργησε το Ψυχολογικό Τμήμα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο και διεύθυνε για πολλά χρόνια. Ίδρυσε νέες υπηρεσίες στη χώρα όπως το Συμβουλευτικό Σταθμό και την Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και το Ελληνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ). Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επιτροπές εμπειρογνωμόνων (Συμβουλίου Ευρώπης, Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες) σε θέματα επιδημιολογίας και πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών καθώς και σε πολυάριθμες ελληνικές επιτροπές. Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για μία πενταετία. Οργάνωσε και συντόνισε τη διεξαγωγή από το 1984 τις πανελλήνιες έρευνες για την ψυχοκοινωνική υγεία και τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο γενικό και το μαθητικό πληθυσμό της χώρας, αρχικά στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Α. και στη συνέχεια – έως και σήμερα – στο πλαίσιο του ΕΠΙΨΥ. Είναι μέλος της Διοικούσας και Συγγραφικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) και μέλος του Διεθνούς Δικτύου της Έρευνας HBSC (Health Behaviours in School Aged Children). Υπήρξε επίσης συντονίστρια αρκετών ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων γύρω από τα ναρκωτικά και την τοξικομανία καθώς και κύρια ερευνήτρια των προγραμμάτων αυτών στη χώρα μας. Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών βιβλίων και πάνω από 200 εργασιών. Οι βιβλιογραφικές αναφορές στο έργο της υπερβαίνουν τις 1500.


Προσκεκλημένη Ομιλία

«Anxiety and depression prevention in schools; does it work?»
Paul Stallard
Professor of Child and Family Mental Health(Καθηγητής Πνευματικής Υγείας Παιδιού και Οικογένειας)
University of Bath

Paul Stallard

Paul Stallard is Professor of Child and Family Mental Health at the University of Bath and Head of Psychological Therapies (CAMHS) for Oxford Health NHS Foundation Trust. He has worked with children and young people for over 30 years since qualifying as a clinical psychologist. Clinically, he works within a specialist child mental health team where he leads a Cognitive Behaviour Therapy (CBT) clinic for children and young people with emotional disorders of anxiety, depression, OCD and PTSD.
He is an international expert in CBT and is the author of “Think Good Feel Good: A cognitive behaviour therapy workbook for children and young people” and Editor of the book series “Cognitive Behaviour Therapy with children, adolescents and families”.
He is an active researcher with recent research projects including large national multi-site randomised controlled trials evaluating the effectiveness of school based CBT programmes for depression (PROMISE) and anxiety (PACES). He is currently researching the effectiveness of telephone apps and computerised CBT programmes with young people and new models of CBT for children with anxiety disorders.